‘Alles snel en  goed geregeld’

Nog even, en Venlo is een heel bijzonder wooncomplex rijker. Niet alleen grenst het gebouw in aanbouw pal aan het bestaande stadskantoor, het is ook in veel opzichten een evenbeeld daarvan. Het project is een samenwerking van B-Right Urban Living en Janssen de Jong Projectontwikkeling (en wordt gebouwd door Janssen de Jong Bouw).

Medio mei is de start bouw van circulair woongebouw Maaswaard feestelijk gevierd. Het complex omvat straks 95 sociale-huurappartementen en 5 stadswoningen, bestemd voor starters en kleinere huishoudens. De grote gelijkenis is volgens ontwikkelaar René Bovens van B-Right Urban Living niet toevallig. “Omdat de nieuwbouw en het stadskantoor een ensemble moeten vormen, wilden we graag werken met de architect die het kantoor destijds had ontworpen: Kraaijvanger Architects in Rotterdam. Zo verzekerden we ons van een snel en soepel proces.”

Snel en goed geregeld
Qua architectuur en duurzame ambities zijn de gebouwen bijna identiek. “Net als het stadskantoor wordt het een modern, circulair gebouw”, aldus René. “Vanwege de budgettaire uitdaging was het belangrijk om alles goed uit te engineeren en de constructie in prefab uit te voeren, zodat er snel kan worden gebouwd. Voor veel noviteiten in het project waren speciale certificaten vereist. Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft dit alles snel en goed geregeld.” Hij is bijzonder enthousiast over de samenwerking: “Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft de verantwoordelijkheid naar zich toe getrokken en de juiste adviseurs erbij gehaald. Hierdoor lag er snel een goed plan op tafel dat binnen de financiële kaders kan worden gerealiseerd. Op dit project zit een goed team, waarmee we ook een volgend project weer graag zouden aandurven.”

Hier vindt u meer informatie over dit project.

99030_00_Maaswaard_cam_7_3x3_FINAL