Circulariteit en gezonde verstedelijking

We ontwikkelen nieuwe concepten voor toekomstige opgaven. Voor diverse locaties hebben we actueel gedachtegoed over circulariteit en gezonde verstedelijking concreet uitgewerkt en praktisch toegepast in ontwikkelvraagstukken.

Elements

In het concept Elements speelt klimaatadaptatie een grote rol. Een open, doorlaatbaar en levend gebouw, onder invloed van de elementen. Elements behelst de meest pure vorm van circulariteit: het gebouw kan adaptief veranderen, zoals een organisme dat kan. 

Impressie_Elements_webEen impressie van 'Elements'

Partners in Elements: DOOR Architecten, Alba Concepts, Smartland Landscape Architect, Urban Climate Architects, PVJT, Buro Loo, IMD raadgevend ingenieurs.

Lees hier meer . 

Bosrijk

In het concept Bosrijk (De Roedel en Heerlijkheid) reikt het circulariteitsvraagstuk verder dan het duurzame karakter wat de houten gevelbekleding direct al doet vermoeden. Volledige houten woningen met flexibel invulbare ruimten, een natuurlijke overgang tussen wonen en groen, regenwateropslag en buurt- en nestkassen onderschrijven de bewuste keuzes die we maakten bij de uitwerking van deze concepten. In Bosrijk is het in alle opzichten duurzaam en toekomstbestendig wonen en wordt zelfvoorzienend zijn gecombineerd met comfort en luxe. In Heerlijkheid spelen watersystemen en voedsel een belangrijke rol. Delen is de spil in De Roedel, dit zie je terug in onder andere een buurtkamer, toolbox en elektrische deelauto’s en fietsen.

Impressie_De_Roedel_en_De_Heerlijkheid

Impressie van 'De Roedel' en 'Heerlijkheid', ontwikkeld in samenwerking met Hendriks Coppelmans.

Partners: Hilberink Bosch Architecten, Attika, Nieuwblauw Stedenbouw en Landschap, B-Invented/B-Smart, Stichting The Natural Step, TU Eindhoven, K+ Adviesgroep, Mooneye, Hendriks Coppelmans Ontwikkeling.

Een animatie van Heerlijkheid bekijk je hier, de animatie van De Roedel bekijk je hier.

Meer weten?

Bel Marco Wubben 06-20077955.