De vestigingen ademen circulariteit

Een verhuizing in Utrecht en een opening van een nieuwe vestiging in Arnhem. Normaalgesproken niet zo spannend, maar de nieuwe vestigingen van Janssen de Jong Projectontwikkeling en Janssen de Jong Bouw zijn meer dan een nieuwe werkplek. Ze staan symbool voor de circulariteitsambitie van beide bedrijven.

De bouwsector is verantwoordelijk voor 40% van het afval in Nederland en 35% van de CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door de bebouwde omgeving. Om daarin verandering te brengen, staat bij ons het thema circulariteit hoog op de agenda. Hoe? Door kritisch en creatief na te denken over het toepassen van circulaire materialen en grondstoffen, zowel bij ontwerp als realisatie, onderhoud en sloop.

Mondiale vernieuwingsslag
Als partner in de vastgoedketen passen we integraal circulaire oplossingen toe om een mondiale vernieuwingsslag te realiseren. Een ambitieuze visie vertaalt in een uitdagende missie, met duurzaamheid, circulariteit en hergebruik als rode draad. Met als doel een circulaire bouw- en vastgoedeconomie. Daarmee willen we vorm geven aan een duurzame maatschappij die voor alle toekomstige generaties leefbaar blijft.

Onze circulariteitsambitie en aanpak passen we toe bij de inrichting van onze nieuwe kantoren in Utrecht en Arnhem. Alle hiervoor gebruikte materialen hebben een verhaal. Zo creëren we een inspirerende omgeving waarin de bewustwording groeit. Bij onszelf, maar ook bij klanten!

SP2022-Janssen-de-Jong-Utrecht-1-LowRes

SP2022-Janssen-de-Jong-Utrecht-15-LowRes


Circulaire ambities & circulaire aanpak
Benieuwd naar onze circularie ambities & circulaire aanpak en hoe we dit hebben toegepast in onze vestigingen in Utrecht en Arnhem? Bekijk hier de video:

Materialen met een verhaal
Bij de keuze voor het meubilair en de wand- en vloerafwerking stond het thema circulariteit voorop. Er is gekozen voor duurzame en/of hergebruikte materialen, zoals restanten schapenwol voor de wandbekleding, een tapijt van gerecyclede visnetten, plastic flessen of gerecycled materiaal van teruggewonnen tapijtvezels.

SP2022-Janssen-de-Jong-Utrecht-3-LowResSP2022-Janssen-de-Jong-Arnhem-14-LowRes

De eyecatcher in beide interieurs is een huis van vuren balken (geleverd door zusterbedrijf Koninklijke Woudenberg). Dit is gemaakt van materiaal dat eerder toegepast is in Theater Carré in Amsterdam. Ook kunststof looproosters die eerder gebruikt zijn bij de renovatie van Paleis het Loo hebben een nieuwe bestemming gekregen. Zij vormen samen met hergebruikte bouwstempels een modulaire presentatiewand. Op deze wand wordt het verhaal achter dit circulaire interieur verteld. De kantoren hebben daarnaast ook nog een heel persoonlijk tintje gekregen, door oude werkkleding van ons personeel te gebruiken in de stoffering van een bank!

Kuipstoelen van koffiedik, gerestaureerde lampen, modulaire kasten, refurbished bureaus en bureaustoelen maken het geheel compleet.

SP2022-Janssen-de-Jong-Arnhem-18-LowResSP2022-Janssen-de-Jong-Arnhem-5-LowRes

Hal2 Interieurontwerp & Realisatie heeft het creatieve en duurzame ontwerp en de realisatie van onze nieuwe werkomgevingen verzorgd. De belangrijkste uitgangspunten voor het ontwerp van deze kantoren waren: duurzaamheid, hergebruik en circulariteit. Al deze punten zijn duidelijk terug te zien in het interieur.

Komt u binnenkort een kijkje nemen?

Gerelateerd nieuws