Aan de Stille Plas

Maarssen

  • Programma5 woonkavels
  • Statusverkocht
Stefan Boere Meer weten? Bel Stefan 088-355 9504

In het buitengebied van Maarssen, tussen de Maarssenveensevaart en de Kleine Plas, heeft Janssen de Jong Projectontwikkeling een luxe en prestigieus nieuwbouwproject ontwikkeld. Het plan heeft een totale omvang van maar liefst circa 2,4 hectare, met hierop een 5-tal unieke en royale bouw­percelen variërend in oppervlakte van circa 2.650 tot ruim 6.800 m2.

De nieuwe eigenaren hadden hier alle vrijheid om er luxe villa's te ontwerpen en te bouwen. Er was geen sprake van een vastomlijnd bouwplan dat richting gaf aan een specifiek woningontwerp. Het vigerende bestemmingsplan en de beeldkwaliteitsplannen bood alle ruimte voor creativiteit. Elke perceel is omringd door een sloot en is bereikbaar via een eigen dam.

Om de route om de Kleine Plas te kunnen onderbreken of te verkorten is er een smalle voetgangersbrug geopend die een verbinding vormt tussen de kleine Maarsseveense Plas en de Maarsseveensevaart.

Wethouder Franko Zivkovic-Laurenta omarmt dit project in het gebied waar nu groentekassen staan. De plannen voor bebouwing zijn er al sinds de jaren negentig van de vorige eeuw maar pas na 2000 herontwikkeld.