Bosrijk

Concept

  • Partner(s)Hilberink Bosch Architecten, Attika, Nieuwblauw Stedenbouw en Landschap, B-Invented/B-Smart, Stichting The Natural Step, TU Eindhoven, K+ Adviesgroep, Mooneye, Janssen de Jong Bouw Zuid, Hendriks Coppelmans Ontwikkeling.
Tom van der Horst Meer weten? Bel Tom 088-355 9421

We ontwikkelen nieuwe concepten voor toekomstige opgaven. Voor diverse locaties hebben we actueel gedachtegoed over circulariteit en gezonde verstedelijking concreet uitgewerkt en praktisch toegepast.

Bosrijk

In Bosrijk (De Roedel en Heerlijkheid) reikt het circulariteitsvraagstuk verder dan het duurzame karakter wat de houten gevelbekleding direct al doet vermoeden. Volledige houten woningen met flexibel invulbare ruimten, een natuurlijke overgang tussen wonen en groen, regenwateropslag en buurt- en nestkassen onderschrijven de bewuste keuzes die we maakten bij de uitwerking van deze concepten. In Bosrijk is het in alle opzichten duurzaam en toekomstbestendig wonen en wordt zelfvoorzienend zijn gecombineerd met comfort en luxe. In Heerlijkheid spelen watersystemen en voedsel een belangrijke rol. Delen is de spil in De Roedel, dit zie je terug in onder andere een buurtkamer, toolbox en elektrische deelauto’s en fietsen.

Een animatie van Heerlijkheid bekijk je hier, de animatie van De Roedel bekijk je hier.

Impressie_De_Roedel_en_De_Heerlijkheid