LEVELS

Utrecht

  • Programma70 woningen
  • StatusUitverkocht
  • OntwerpFaro architecten, op ten noort blijdenstein architecten, Hilberink Bosch Architecten, OKRA Landschapsarchitecten
  • BijzonderhedenHet plan heeft een hoge mate van duurzaamheid en circulariteit.
Ga naar projectwebsite Bekijk de video
Martijn Stemerdink Meer weten? Bel Martijn

Het plan LEVELS omvat de ontwikkeling en realisatie van 70 woningen in 37 verschillende typen in de wijk Leidsche Rijn Centrum Oost in Utrecht. 

Leidsche Rijn Centrum is als woonlocatie sterk in ontwikkeling. Het plan draagt hieraan bij door de gevarieerd samengestelde bouwblokken met stedelijke allure. Binnentuinen met een zeer groene, ecologische uitstraling. Wonen én mobiliteit door het aanbieden van elektrische deelauto’s en deelfietsen. Een grensverleggende ambitie op het gebied van duurzaamheid en gezonde verstedelijking, die volledig aansluit op het thema Healty Urban Living van de gemeente Utrecht. Dat is de kern van LEVELS.

Duurzaam en circulair 

De woningen hebben gemiddeld een EPC van -0,5 en een gemiddelde GPR score van 8,5. Met de overcapaciteit die PV panelen opwekken, hebben bewoners de mogelijkheid om gemiddeld circa 10.000 tot 15.000 klimaatneutrale kilometers per huishouden per jaar te rijden. Middels een slim deelmobiliteitsconcept en de elektrische deelauto’s die hierbij worden geleverd, kunnen de bewoners van LEVELS deze elektrische kilometers gebruiken. Door te sturen op verschillende kritische prestatie-indicatoren is circulariteit meetbaar, uitvoerbaar en haalbaar gemaakt.

Gerelateerd nieuws