OAK

Eindhoven

  • Programma45 woningen
  • StatusIn ontwikkeling
  • Partner(s)LANDLAB landscape architects, Merosch, Ecoresult, De Enk Groen en Golf, New Horizon, We Drive Solar, Van Santvoort Makelaars, Chainable, FPW, Backbone Visuals, Connected Worlds, Department of the Built Environment TU/e en Stichting The Natural Step.
  • OntwerpFaam Architects
  • UitvoeringBarli Bouwsystemen
  • BijzonderhedenNatuurinclusief, circulair, duurzaam wonen, houtbouw
Ga naar projectwebsite
Robbert van Tilborg Meer weten? Bel Robbert 088-355 9416

In Eindhoven Bosrijk realiseren we OAK: een inclusief plan met 45 woningen van duurzame, ruimtelijke kwaliteit met spraakmakende architectuur en het landschap als uitgangspunt.

Het project kent 5 hoofdtypes met 11 variaties, met verschillende oriëntatie van buitenruimte per woning. Variërende van een kleine woning van ca. 70 m2 tot een ruime gezinswoning van ca. 210 m2, geschikt voor elke levensfase en voor iedere gezinssamenstelling.

De houtskeletbouw modules zijn natuurinclusief met gevels van populierenhout. De populieren zijn lokaal geoogst in Brabant. Hiermee verminderen we het aantal transportbewegingen voor materiaal en grondstoffen. Tijdens de bouw van de woningen wordt de footprint verkleind. Dit komt doordat de productie plaatsvindt in de fabriekshal van Barli Bouwsystemen. Hierdoor wordt de ecologie en de ecologische zone rondom OAK minimaal belast.

De woningen worden voorzien van zonwering, zonnepanelen en huisvesting voor fauna (insecten, vogels, vleermuizen). De afhandeling van het dakwater wordt zichtbaar gemaakt en gekoppeld aan de wadi’s en een natuurpoel. Het plan wordt geïntegreerd in het omliggende natuurrijke landschap. De woningen van OAK worden energieneutraal opgeleverd en zo stimuleren we de bewoners om te kiezen voor duurzame energie- en wateroplossingen binnen en buitenshuis.

Gerelateerd nieuws: