UpHill

Utrecht, Hoge Weide

  • Programma33 energiezuinige woningen
  • StatusGerealiseerd
  • Partner(s)Klimaatgarant
  • OntwerpOp ten Noort Blijdenstein Architecten
  • UitvoeringVan Stiphout
  • BijzonderhedenNiet aangesloten op de stadsverwarming vanwege hoge duurzaamheidsambities
Eric de Leeuw Meer weten? Bel Eric 088-355 9507

In de wijk Hoge Weide van het Utrechtse Leidsche Rijn heeft Janssen de Jong Projectontwikkeling het project UpHill gerealiseerd. Een prachtig nieuwbouwplan met 33 energiezuinige eengezinswoningen: 23 Nul op de Meter (NOM)-woningen en 10 woningen met een EPC 0,0.

Het project UpHill dankt zijn naam aan de ligging op een heuvel. Daarbij is er alles aan gedaan om net dat beetje extra (up) toe te voegen, zodat bewoners hier fantastisch kunnen wonen.

Hoge Weide staat bekend om de balans tussen samenhang en variatie in architectuur, dit zie je ook terug in UpHill. Met elkaar vormen de verschillende woningen een mooi geheel en toch is er veel variatie in hoogte, kapvorm en steenkleur. Door veel aandacht te besteden aan de hoogwaardige materialen en de detaillering straalt dit plan nu én over lange tijd kwaliteit uit. Het stoere ontwerp is verrijkt met prachtige details zoals mee-ontworpen huisnummers, buitenverlichting, de kaders om de kozijnen en de speelse manier waarop het hoogteverschil is opgelost.

Het Utrechtse Leidsche Rijn bestaat uit verschillende wijken die allemaal hun eigen karakter en sfeer hebben. UpHill vind je in het oostelijke puntje van Hoge Weide. Daarmee woon je hier het dichtst bij Utrecht Centrum, hiervandaan fiets je in 20 minuten naar hartje Utrecht.

Gerelateerd nieuws

Relevante expertise