‘Het voelt soms zelfs alsof we één bedrijf zijn’

“We kunnen heel goed schakelen met elkaar en vullen elkaar goed aan. Wat ik ook heel prettig vind, is de open en eerlijke cultuur bij Janssen de Jong Projectontwikkeling. Natuurlijk zijn ook de benodigde competenties aanwezig”, aldus Martijn Bakker, partner bij Lingotto, over de samenwerking tussen beide bedrijven.

Janssen de Jong Projectontwikkeling werkt voor de projecten Merwede (MENU) in Utrecht en Kop West in Alphen aan den Rijn samen met Lingotto. “We hebben meerdere lijntjes met elkaar. Zo ben ik al een hele tijd betrokken bij Merwede net zoals Martijn Stemerdink (ontwikkelingsmanager Janssen de Jong Projectontwikkeling), hebben de paden van fervent zeilers Bob (Jansen, managing partner Lingotto) en Ivo (Van der Mark, CEO Janssen de Jong Groep) elkaar meerdere malen gekruist en kennen we elkaar via Woody Building Concepts inzake de ontwikkeling van HoutWerk op Campus Werkspoor in Utrecht, waar Lingotto mede-eigenaar van is”, licht Martijn het ontstaan van de samenwerking toe.

Ondernemingsdrive en lef
“We hebben op diverse vlakken een match met elkaar. Zo is Janssen de Jong Projectontwikkeling behoorlijk ‘rood’, in de zin van ‘doen’. Dat is leuk, want wij zijn dat ook. Het is nooit de vraag wie wat wil oppakken. Het wordt altijd geregeld. Het voelt soms zelfs alsof we één bedrijf zijn. We zijn met elkaar bezig voor hetzelfde doel. Dat merk je heel sterk. Ook op mensniveau hebben we een absolute klik en we kunnen over en weer leren van elkaars kracht. Wij zijn sterk in conceptmatig en anders denken. Vanuit een idee het project vormgeven. Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft een enorme ondernemingsdrive en lef. Het is evident dat het bedrijfsmatig een verantwoordelijke keuze moet zijn, maar er wordt niet moeilijk over gedaan. We vinden bij jullie ondersteuning en een goed luisterend oor. Jullie staan open voor andere ideeën en dat vind ik heel leuk.”

_A3A8913

Een mooie match
Doordat Lingotto zich voornamelijk richt op complexere, binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen, is geen project hetzelfde. Er worden vanuit de inhoud van de opgave oplossingen en innovaties bedacht. Janssen de Jong Projectontwikkeling is zowel in de steden als in de dorpen actief met uiteenlopende projecten. Martijn: “Ook hierin zit een mooie match. In grote steden kent iedereen ons, maar in de perifeer zijn we veel onbekender. Zo konden wij in Merwede instappen, jullie in Alphen aan den Rijn. Ik ben in die omgeving opgegroeid en heb in Alphen op school gezeten, maar verder kenden we de stad niet. Jullie hadden hier wel reeds ervaring opgedaan. Het project wat we hier samen gaan realiseren wordt industrieel, rauw, hip, eigenwijs en vooruitstrevend. Super gaaf om dit in mijn oude woonomgeving te zien ontstaan!”

Alles onder één dak
De samenwerking in de projecten Merwede en Kop West smaakt naar meer. Momenteel worden de mogelijkheden onderzocht voor een samenwerking in een ander project in Utrecht. Dit betreft een bedrijventerrein. Martijn legt uit: “Wij hebben wel ideeën over bedrijventerreinen, maar jullie hebben weer ervaring met het bouwen van bedrijfsruimtes. Als dochteronderneming van Janssen de Jong Groep, kunnen jullie gebruikmaken van de aanwezige expertises binnen de zusterbedrijven en jullie weten elkaar goed te vinden. Samen nieuwe concepten bedenken gaat dan ook gemakkelijk. We vinden elkaar op het gebied van enthousiasme, om gewoon dingen te doen. Het is allemaal niet zo afgebakend in dat doen we wel en dat niet en dat is prettig. De band die we met elkaar hebben is snel opgebouwd. Laten we dat nu vooral bestendigen!”