Social design

Op 9 juni 2022 vond er een bruisende social design workshop plaats, georganiseerd door Placemakers in het kader van het Merwede LAB. Het doel? Nieuwe inzichten verkrijgen in het ontwerpen voor ontmoeting, profiteren van de rijke praktijkervaring van Placemakers, en de theorie vertalen naar concrete praktijkvoorbeelden met behulp van de interactieladder.

Deze dynamische sessie trok de aandacht van Lingotto & Janssen de Jong, die vervolgens Placemakers de opdracht gaven voor een gebouwscan van Blok 13, 14 en Menu. Het doel was om de mogelijkheden voor optimalisatie van Social Design helder in kaart te brengen.

In het uitgebreide verslag duiken we diep in de afspraken gemaakt binnen het Merwede LAB en verkennen we de ladder van sociale interactie. Voor elke trede bieden we gedetailleerde ontwerpadviezen, inclusief hoe deze toegepast kunnen worden in Merwede. Ook delen we inspirerende praktijkvoorbeelden van Placemakers en vatten we de levendige workshop samen, waarin de innovatiepitch centraal stond.

Verslag: Social design & gebouw scan

Social_design_collage