Circulair woongebouw en stadswoningen Maaswaard

Venlo

  • Programma95 appartementen / 5 stadswoningen
  • StatusIn uitvoering
  • Partner(s)B-Right Urban Living
  • OntwerpKraaijvanger Architects
  • UitvoeringJanssen de Jong Bouw Zuid
  • BijzonderhedenCirculariteit / Duurzaamheid
Robbert van Tilborg Meer weten? Bel Robbert 088-355 9416

Een evenknie van het stadskantoor Venlo

In Maaswaard Venlo ontwikkelen B-Right Urban Living en Janssen de Jong Projectontwikkeling een circulair woongebouw met 95 appartementen en 5 stadswoningen. Een bijzonder project op een bijzondere locatie. Het woongebouw wordt tegen het stadskantoor aan gebouwd. Het plan wordt een circulaire evenknie van dit C2C overheidsgebouw, maar dan op het niveau van wonen: comfortabel, gezond, ambitieus en van een aparte klasse. Een prachtig sluitstuk voor de locatie Maaswaard.

Zowel het stadskantoor als het nieuwbouwplan zijn ontworpen door Kraaijvanger Architects met hetzelfde materialenpalet, bestaande uit hout, groene gevels, aluminium en beton (mogelijk deels gerecycled). De hoge duurzaamheidsambities zijn ook zichtbaar in PV-panelen in de gevels, hergebruik van de houten Accoya delen van de wachtende gevel van het stadskantoor, groene gevels en buitenruimten en diversiteit door gemeenschappelijke functies. Op energetische vlak wordt vooruitgelopen op nieuwe wet- en regelgeving om het gebouw nu al aan de nieuwe BENG-eisen te laten voldoen. 

Programma:

Het woonprogramma bestaat onder meer uit 95 appartementen, onderverdeeld in 80 tweekamerappartementen en 15 studio’s. Hiermee wordt ingespeeld op de steeds groter wordende doelgroep een- en tweepersoonshuishoudens in Venlo. 25 van deze appartementen zijn bestemd voor spoedzoekers die de appartementen voor maximaal twee jaar kunnen huren. Het unieke van de appartementen is dat deze allemaal compleet gemeubileerd en gestoffeerd door B-Right Urban Living worden verhuurd. De servicefuncties behorende bij de appartementen bestaan uit een inpandige gemeenschappelijke fietsenstalling, een huismeester, een ruimte voor gemeenschappelijke activiteiten en een mooie binnentuin. Ook shared stuff op het gebied van mobiliteit zal als service beschikbaar worden gesteld.

Naast genoemde appartementen bestaat het woonprogramma uit vijf stadswoningen die gerealiseerd worden op de bestaande parkeerkelder bij het stadskantoor.

Op dit moment is er nog geen informatie beschikbaar met betrekking tot de verhuur van dit project, deze zal pas op een later moment beschikbaar komen via de verhuurder, lees meer hierover: https://b-righturbanliving.com/nl/detail/24045355/Maaswaard.

Gerelateerd nieuws