Circulair woongebouw en stadswoningen Maaswaard

Venlo

  • Programma95 appartementen / 5 stadswoningen
  • StatusGerealiseerd
  • Partner(s)B-Right Urban Living
  • OntwerpKraaijvanger Architects
  • UitvoeringJanssen de Jong Bouw Zuid
  • BijzonderhedenCirculariteit / Duurzaamheid
Robbert van Tilborg Meer weten? Bel Robbert

Een evenknie van het stadskantoor Venlo

In Maaswaard Venlo hebben B-Right Urban Living en Janssen de Jong Projectontwikkeling een circulair woongebouw met 95 appartementen en 5 stadswoningen ontwikkeld. Een bijzonder project op een bijzondere locatie. Het woongebouw is tegen het stadskantoor aangebouwd. Het plan is een circulaire evenknie van dit C2C overheidsgebouw, maar dan op het niveau van wonen: comfortabel, gezond, ambitieus en van een aparte klasse. Een prachtig sluitstuk voor de locatie Maaswaard.

Zowel het stadskantoor als het nieuwbouwplan zijn ontworpen door Kraaijvanger Architects met hetzelfde materialenpalet, bestaande uit hout, groene gevels, aluminium en beton (mogelijk deels gerecycled). De hoge duurzaamheidsambities zijn ook zichtbaar in PV-panelen in de gevels, hergebruik van de houten Accoya delen van de wachtende gevel van het stadskantoor, groene gevels en buitenruimten en diversiteit door gemeenschappelijke functies. Op energetische vlak wordt vooruitgelopen op nieuwe wet- en regelgeving om het gebouw nu al aan de nieuwe BENG-eisen te laten voldoen. 

Programma

Het woonprogramma bestaat uit 95 appartementen, onderverdeeld in 80 tweekamerappartementen en 15 studio’s. Hiermee is ingespeeld op de steeds groter wordende doelgroep een- en tweepersoonshuishoudens in Venlo. 25 van deze appartementen zijn bestemd voor spoedzoekers die de appartementen voor maximaal twee jaar kunnen huren. Het unieke van de appartementen is dat deze allemaal compleet gemeubileerd en gestoffeerd door B-Right Urban Living zijn verhuurd. De servicefuncties behorende bij de appartementen bestaan uit een inpandige gemeenschappelijke fietsenstalling, een huismeester, een ruimte voor gemeenschappelijke activiteiten en een mooie binnentuin. Ook shared stuff op het gebied van mobiliteit is als service beschikbaar gesteld.

Naast genoemde appartementen zijn 5 stadswoningen gerealiseerd op de bestaande parkeerkelder bij het stadskantoor.

Gerelateerd nieuws