Connect

Uden

  • Programma108 appartementen, 12 tiny houses
  • StatusIn ontwikkeling
  • Partner(s)LANDLAB, Alba Concepts, New Horizon, Embato
  • OntwerpKOW architecten
  • UitvoeringJanssen de Jong Bouw Zuid, Hurks
  • BijzonderhedenCirculair, Energieneutraal, Deelmobiliteit, Biodiversiteit, Klimaatadaptatie
Ga naar projectwebsite
Pim van den Elzen Meer weten? Bel Pim 088-355 9428

Op de locaties van de brandweerkazerne, het voormalig politiebureau en basisschool de Klimboom gaan we 120 woningen ontwikkelen, waarmee zo'n beetje alle doelgroepen worden bediend: van goedkope huur en starters tot tiny houses en dure penthouses.

Ons plan bevat een gevarieerd woonprogramma van 120 woningen, verdeeld over drie gebouwen. Ongeveer de helft daarvan worden sociale huurwoningen, middeldure huurwoningen en koopappartementen tot 225.000 euro vrij op naam (VON). Daarnaast voorziet het plan in woningen in de prijsklasse van 225.000 tot 350.000 euro (VON) én in woningen vanaf 350.000 euro (VON). 

Circulariteit is een belangrijk thema binnen Janssen de Jong Projectontwikkeling. Daarom is hier, ook bij dit project, veel aandacht aan besteed. Denk daarbij aan het toepassen van houtbouw en circulair beton en het plaatsen van circulaire speeltoestellen en zitbanken in het openbaar gebied. Daarnaast is er aandacht voor biodiversiteit. Zo worden insectenhotels en vleermuiskasten geplaatst, bestaande bomen zoveel mogelijk behouden, nieuwe bomen aangeplant en worden zowel gevels als daken voorzien van groen.

Deelgebruik van auto's en fietsen wordt gestimuleerd door het voorzien in vijf elektrische deelauto's en twaalf elektrische fietsen - gewone en bakfietsen - die iedereen op afspraak kan gebruiken. 

Het hele woonproject is energieneutraal. Alle groene daken liggen vol zonnepanelen en in bouw en inrichting wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met extremer weer, zoals zich dat steeds vaker voordoet. Bijvoorbeeld wat betreft de berging van water bij extreme regenval. 

Gerelateerd nieuws