De Tuinen van Wils

Den Haag

  • ProgrammaTotaal 70 woningen: 28 twee-onder-een-kapwoningen, 12 drie-onder-een-kapwoningen,12 vier-onder-een-kapwoningen, 8 semibungalows, 7 NOM-rijwoningen en 3 vrijstaande woningen.
  • StatusGerealiseerd
  • OntwerpVenster Architekten
  • UitvoeringBouwonderneming Stout B.V.
  • BijzonderhedenGasloos, alle woningen ten minste 10% duurzamer dan bouwbesluit, EPC 0, Nul op de Meter
Jan Willem Jansen Meer weten? Bel Jan Willem

Op de rand van de wijk Bezuidenhout in Den Haag heeft Janssen de Jong Projectontwikkeling het project De Tuinen van Wils ontwikkeld. In totaal zijn er 70 grondgebonden nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Deze zijn onder te verdelen in 28 twee-onder-een-kapwoningen, 12 driekappers, 12 vierkappers, 8 semi-bungalows, 7 NOM-rijwoningen en 3 vrijstaande woningen. De woningen zijn ontworpen door Richard van Tiggele van Venster Architekten. De inspiratie voor het ontwerp komt van de Haagse architect, Jan Wils.

De Tuinen van Wils is geheel begrensd door groen met o.a. de groenstrook langs de Schenk en is voorzien van veel watergangen. De locatie heeft twee hoofdwegen: een mooie, groene laan langs de ecologische groenzone en een rustige ventweg. In de buurt zijn veel nieuwe bomen aangeplant en de ecologische groenstructuur langs De Tuinen van Wils is volledig intact gebleven. Een groot deel van de woningen kijkt hier direct op uit. 

Gerelateerd nieuws