Hulzebraak III

Schijndel

  • Programma186 woningen
  • StatusOpgeleverd
  • Partner(s)Woonmeij, gemeente Meierijstad
  • OntwerpVisser en Bouwman Architecten, Snijders en Van Stekelenburg Architecten en Woudstra Architecten
  • UitvoeringJanssen de Jong Bouw Zuid
Rob Crul Meer weten? Bel Rob

In het zuiden van Schijndel, nabij het buitengebied dat volop mogelijkheid biedt voor ontspanning en recreatie heeft Janssen de Jong het nieuwbouwplan Hulzebraak III ontwikkeld en gerealiseerd. Schijndel is aan het groeien. Doordat het aantal een- en twee persoonshuishoudens groter wordt, is er ook druk ontstaan op de woningmarkt voor sociale huurwoningen. In samenwerking met de gemeente Schijndel en Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft Huis & Erf (Woonmeij) deze opgave verder vormgegeven.

Het plan

Het plan bevat in totaal 186 woningen, zowel in de koop- als in de huursector. Het is een zeer gevarieerd plan waarin vrijwel alle woningtypen zijn terug te vinden: vrijstaande woningen, twee-onder-één-kapwoningen, rijwoningen, nultredenwoningen en ook particuliere kavelbouw. 

In opdracht van Huis & Erf heeft Janssen de Jong Projectontwikkeling in Hulzebraak III 43 turnkey huurwoningen ontwikkeld. En later kwamen daar nog eens 42 woningen bij. Deze woningen voldoen aan de laatste normen met onder andere zonnepanelen op de daken die stroom opwekken. Huis & Erf voldoet hiermee aan de vraag voor energiezuinige sociale huurwoningen in de gemeente Schijndel.

Architectuur

Voor Hulzebraak III is gekozen voor de architectonische stijl die 'hedendaagse traditionalisme'' wordt genoemd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de ontwerpprincipes van de Delftse School die hun bestaansrecht in het verleden hebben bewezen. De nadruk licht op kwalitatieve materialen en ambachtelijke detaillering.

Laatste nieuws