Kiem

Pijnacker

  • Programmacirca 340 woningen
  • StatusIn verkoop
  • OntwerpIMOSS bureau voor stedenbouw, Venster Architekten en Urban Climate Architects
  • BijzonderhedenDuurzame, gasloze woonwijk
Ga naar projectwebsite
Jacqueline de With- de Bl├ęcourt Meer weten? Bel Jacqueline

Een nieuwe unieke woonwijk, verweven met Pijnacker en het landschap. Aan de rand van natuurbos Balij, met de Vlielandseweg ten oosten, de RandstadRail ten westen en het centrum Pijnacker ten zuiden ontkiemt in een Scheg-vormig landschap de nieuwe woonwijk De Scheg.

Nieuwbouwproject KIEM zal plaats bieden aan 325 woningen. De wijk kent een zeer divers woningaanbod, waaronder appartementen in de categorieën sociale verhuur, sociale koop en middel-dure koop en grondgebonden woningen in de categorieën rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en dijkwoningen.

De architectuur in KIEM kenmerkt zich door de toepassing van natuurlijke materialen. De woningen hebben een modern-boerse architectuurstijl ontworpen door Venster Architekten en Urban Climate Architects.

In KIEM spelen duurzaamheid, klimaat- en wateradaptatie, het natuurinclusief bouwen en het realiseren van een natuurlijke en groene inrichting van de openbare ruimte een belangrijke rol. Zo wordt water oppervlakkig en zichtbaar gebufferd en afgevoerd in watervoerende en waterbergende wadi’s. Daken worden gebruikt voor het realiseren van sedumdaken, gevels van woningen worden voorzien van gevelbeplanting en in de gevels worden nestkasten gerealiseerd voor vogels en insecten. Zo biedt KIEM een thuis voor mens en dier.

We gaan nog een stapje verder als het gaat om duurzaamheid en CO2-uitstoot. In KIEM ontwikkelen we een appartementengebouw met de ambitie deze CO2-neutraal te realiseren. Voor het gebouw worden er bewuste materiaalkeuzes gemaakt die minder schadelijk zijn voor het milieu en minder CO2- uitstoot hebben. Het gebouw zal bijna volledig bestaan uit hout!

Het stedenbouwkundigplan is ontworpen in samenwerking met IMOSS uit Amersfoort, het bestemmingsplan en de eerste bouwvergunning(en) zijn verleend en onherroepelijk. Op de locatie in Pijnacker wordt momenteel de 1e fase bouwrijp gemaakt. In het tweede kwartaal van 2023 zal Van Zanten Bouw gaan starten met de bouw van de eerste 30 eengezinswoningen en 22 appartementen.

Gerelateerd nieuws

Relevante expertise