Olympuskwartier

Arnhem

  • Programma200 wooneenheden en 3000-3500 m2 leisure
  • StatusIn ontwikkeling
  • Partner(s)Buro Lubbers landschapsarchitectuur & stedenbouw
  • OntwerpFaro architecten
  • UitvoeringGoossen te Pas bouw
  • BijzonderhedenHet plan heeft hoge ambities voor duurzaamheid, circulariteit en mobiliteit en wordt voorzien van een groene semi-openbare ruimte die zich leent voor o.a. spelen, bewegen
Ga naar projectwebsite
Erwin Koedam Meer weten? Bel Erwin

Wonen en Leisure in Olympuskwartier Arnhem

Janssen de Jong Projectontwikkeling ontwikkelt samen met geselecteerde partners in het Olympuskwartier in Arnhem-Zuid een nieuw complex met 200 appartementen (zowel koop als sociale huur), circa 3.500 m2 commerciële ruimte voor o.a. leisurevoorziening en mogelijkheden voor sport en bewegen in de semi-openbare ruimte.

Doel is om hier een zeer levendig gebied te maken, ingevuld met verschillende functies. Ontmoeten, sociale verbinding tussen bewoners en omgeving en bewegen in een groene setting vormen het DNA van het plan. 

De parkeervoorziening wordt in het multifunctionele plan ondergebracht, waardoor de groene omzoming behouden blijft en het geheel erg mooi wordt ingepast in het openbare gebied.

In overleg met de gemeente, sportwinkel Decathlon, het Olympus College, De Grote Koppel, omwonenden en andere belanghebbenden wordt een stedenbouwkundig plan voor het terrein gemaakt. Ontmoeten, sociale verbinding tussen de bewoners en de omgeving en bewegen in een parkachtige sfeer vormen de rode draad van het plan.

Kortom wonen en bewegen met extra energie, dat versterkt de levendigheid van het gebied.

Gerelateerd nieuws