StadsEiland

Zwolle

  • Programma15 stadsvilla‚Äôs, 35 appartementen en een parkeerkelder
  • StatusIn verkoop
  • Partner(s)Janssen de Jong Bouw Noord
  • OntwerpKlunder Architecten, Rotterdam
  • UitvoeringJanssen de Jong Bouw Noord
  • BijzonderhedenKlimaatadaptief, energiezuinig, circulair, energieneutraal
Ga naar projectwebsite Bekijk de video
Tanja  van Buiten Meer weten? Bel Tanja

Het project bestaat uit 50 hoogwaardige woningen, gerealiseerd op een gemeentelijk uitgegeven kavel die volledig wordt omringd door water. De woningen worden gebouwd volgens verscherpte BENG-eisen, wat betekent dat ze een stuk duurzamer en energiezuiniger zijn dan de geldende voorschriften op dit gebied. De woningen op StadsEiland (voorheen Het wEiland genaamd) zijn zeer energiezuinig en gasloos, zonder auto's in het zicht en toch met parkeergelegenheid bij de deur, een groene tuin zonder te hoeven tuinieren, en zowel de voorzieningen van de stad als het buitengebied binnen handbereik. Het kleinschalig opgezette project heeft voor ieder wat wils. Er zijn ruime stadsvilla's, kleinere en grotere appartementen, en voor wie het nét even anders wil, zijn er de vrij indeelbare appartementen.

15 stadsvilla's
De 15 stadsvilla's zijn geschikt voor mensen die graag ruim wonen, met gebruiksoppervlaktes van 170 m² tot 190 m². De stadsvilla's hebben diverse buitenruimtes, een ontmoetingsterras aan een binnentuin, een privéterras aan het water, en ook nog één of twee dakterrassen per woning. De woningen beschikken over ruime woonkeukens op de begane grond, vier of vijf slaapkamers, en op de eerste verdieping een woonkamer met uitzicht. Via je eigen entree heb je toegang tot de parkeerkelder.

35 appartementen
De appartementen van StadsEiland zijn verdeeld over twee gebouwen. Er is een gebouwblok met vijf vrij indeelbare appartementen van ongeveer 140 m², waarbij elk appartement een hele verdieping beslaat. Hier heb je de vrijheid om zelf te bepalen hoe je wilt wonen. In het grotere gebouw van acht bouwlagen bevinden zich 30 appartementen met een variërende grootte van 65 m² tot 185 m². Er is veel diversiteit met keuze uit 15 verschillende typen, variërend van twee tot vier slaapkamers. Alle appartementen beschikken over een ruim balkon en kunnen gebruikmaken van de gezamenlijke binnentuin.

Groen en gasloos
De woningen en appartementen zijn gasloos, zeer energiezuinig en voorzien van extra veel PV-panelen voor de opwekking van je eigen elektriciteit. Ook is er gedacht aan de natuur, met een groene binnentuin, groene taluds naar het water en extra ruimte voor groen in plantvakken op de dakterrassen. Nestkasten zijn geïntegreerd in het metselwerk van de gevel, wat bijdraagt aan de biodiversiteit zonder overlast te veroorzaken voor de bewoners.s.  

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief op de projectwebsite

Gerelateerd nieuws