StadsEiland

Zwolle

  • Programma15 stadsvilla’s, 30 appartementen en een parkeerkelder
  • StatusIn ontwikkeling
  • Partner(s)Janssen de Jong Bouw Noord
  • OntwerpKlunder Architecten, Rotterdam
  • UitvoeringJanssen de Jong Bouw Noord
  • BijzonderhedenKlimaatadaptief, energiezuinig, circulair, energieneutraal
Ga naar projectwebsite
Tanja  van Buiten Meer weten? Bel Tanja

Het project bestaat uit 50 hoogwaardige woningen, gerealiseerd op een gemeentelijk uitgegeven kavel dat volledig wordt omringd door water. De woningen worden gebouwd volgens verscherpte BENG-eisen, wat betekent dat ze een stuk duurzamer en energiezuiniger worden dan de geldende voorschriften op dit gebied. De woningen op StadsEiland (voorheen Het wEiland genaamd) zijn zeer energiezuinig en gasloos, geen auto's in het zicht en toch bij de deur parkeren, een groene tuin zonder te hoeven tuinieren en zowel de voorzieningen van de stad als het buitengebied binnen handbereik. Het kleinschalig opgezette project heeft voor ieder wat wils. Er zijn ruime stadsvilla's, kleinere en grote appartementen en voor wie het nét even anders wil, zijn er de vrij indeelbare appartementen.

15 stadsvilla's
De 15 stadvilla's zijn geschikt voor mensen die graag ruim wonen met gebruiksoppervlaktes van 170 m² tot 190 m². De stadswoningen hebben diverse buitenruimtes, een ontmoetingsterras aan een binnentuin, een privéterras aan het water en ook nog één of twee dakterrassen per woning. De woningen hebben ruime woonkeukens op de begane grond, vier of vijf slaapkamers en op de eerste verdieping een woonkamer met uitzicht. Via je eigen entree kom je in de parkeerkelder.

35 appartementen
De appartementen van StadsEiland zijn verdeeld over twee gebouwen. Er is een gebouwblok met vijf vrij indeelbare appartementen van ca. 140 m², waarbij elke verdieping één appartement is. Hier bepaal je zelf hoe je wilt wonen. In het grotere gebouw van acht bouwlagen zijn 30 appartementen variërend van 65 m² tot 185 m². Er is veel variatie met keuze uit 15 verschillende types met twee tot vier slaapkamers. Alle appartementen hebben een grote buitenruimte en kunnen gebruikmaken van de gezamenlijke binnentuin.

Groen en gasloos
De woningen en appartementen zijn gasloos, zeer energiezuinig en met extra veel PV-panelen voor de opwekking van je eigen elektriciteit. Ook aan de natuur is gedacht met de groene binnentuin, groene taluds naar het water en extra ruimte voor groen in plantvakken op de dakterrassen. Er zijn nestkasten verwerkt in het metselwerk op de gevel. Goed voor de biodiversiteit, zonder dat het overlast oplevert voor de bewoners.  

Planning
De verwachting is dat het project in het voorjaar van 2023 in verkoop gaat. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief op de projectwebsite.

 

Gerelateerd nieuws