Stadswijk Merwede

Utrecht

  • Programma6.000 woningen
  • StatusIn ontwikkeling
  • Partner(s)Eigenarencollectief bestaat uit: AM / Synchroon / Greystar / Janssen de Jong Projectontwikkeling / BPD / VVE-Merwede / Lingotto / G&S / Boelens de Gruyter / Round Hill Capital / Gemeente Utrecht
  • OntwerpHet ontwerpteam bestaat uit marco.broekman / Stad2 / OKRA / Goudappel Coffeng / Merosch / Skonk
Ga naar projectwebsite Bekijk de video
Martijn Stemerdink Meer weten? Bel Martijn 088-355 9510

Een creërende en inspirerende stadswijk

Tussen het Merwedekanaal en Park Transwijk komt de komende jaren de inspirerende, duurzame, gezonde en levendige stadswijk Merwede. Een aantal private eigenaren (waaronder Janssen de Jong Projectontwikkeling) en de gemeente hebben de handen ineengeslagen en vormen samen het eigenarencollectief Merwede. Een collectief met een gezamenlijke visie om in dit gebied nieuw stedelijk leven te creëren. 

Merwede (voorheen deelgebied 5) is een 24 hectare groot gebied en onderdeel van de Merwedekanaalzone, waar de komende jaren circa 6.000 woningen worden gebouwd. Nieuwe vormen van mobiliteit, duurzaamheid en stedelijk leven zijn nodig om dit mogelijk te maken. Merwede wordt een voorbeeld van duurzame en gezonde verstedelijking. 

Europalaan 20
Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft het pand aan de Europalaan 20 gekocht voor herontwikkeling. Tot eind 2022 is het pand in gebruik als tijdelijk kantoorruimte voor creatieve bedrijven, startups, onderwijs en tijdelijke horeca. Het pand wordt beheerd door De Stadstuin die op dit moment circa 100 bedrijven en startups huisvest. 

Gerelateerd nieuws

Relevante expertise